• Aanleiding

Geweld in de samenleving neemt merkbaar toe. Dagelijks word je geconfronteerd met de meest verschrikkelijke, gewelddadige gebeurtenissen. Mensen worden zomaar in elkaar geslagen, iemand wordt zonder reden neergestoken en kinderen worden dusdanig gepest dat ze niet meer naar school durven te gaan. Volwassenen melden zich ziek en durven dikwijls niet meer in hun eigen functie aan de slag te gaan.

Veel mensen zijn bang en onzeker geworden door de aan geweld gerelateerde gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt. Dit kan binnen hun werk gebeuren of gebeurd zijn, maar ook in de privésfeer. Dikwijls ontwikkelt zich een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS).

Wij als Stichting Resilient Care Taking willen en kunnen hier iets tegen doen. Wij kunnen mensen weerbaar maken in welke geweldssituatie dan ook. Weerbaarheid is de eerste en grootste stap naar een groter veiligheidsgevoel. Hiermee krijgt iedereen weer een kans om op eigen kracht deel te nemen aan de maatschappij.

De jarenlange ervaring binnen ons werkveld leert, dat er veel mensen zijn met een hulpvraag op het gebied van geweld. Dezelfde ervaring leert ook, dat deze mensen een lage financiële draagkracht hebben. Omdat termen als 'weerbaarheid' en 'veiligheidsgevoel' niet in financiële waarde uitgedrukt kunnen worden, vinden wij dat eenieder deel moet kunnen nemen aan de door de Stichting aangeboden programma's. Ongeacht de financiële draagkracht van de hulpvrager.

 

Cliënten over Stichting RCT

  • “Ik kon mijn oren niet geloven. Het gevoel van erkenning wat ik kreeg was onbeschrijflijk.”

  • “Dit is eigenlijk de kern. Mijn zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde is weer opgebouwd. Ik mag er zijn. Net als ieder ander dat mag.”

  • “Zij hebben mijn droom en doel om mijn relatie te redden niet een keer ter discussie gesteld, ook al was het bijna niet te redden.”

  • “Voor het eerst in mijn leven heb ik mij overgegeven en geluisterd. De hoogmoed aan de kant gezet. Laat je een keer helpen.”

  • “En ook al ben ik er nog niet, ik ben goed op weg. Want 'zij vliegt op eigen vleugels en de lucht is haar strijdtoneel' is mijn levensmotto geworden.”

Steun ons nu en blijf op de hoogte!