• de Salvator

Workshop in bijzondere omgeving

Rachèl, zeer gewaardeerd stagiaire bij de Stichting RCT, heeft op vrijdagavond 20 mei 2017 voor ‘haar tieners’ een workshop ‘Weerbaarheid en Zelfverdediging’ georganiseerd in ‘haar kerk’ De Salvator.

Tijdens haar stage bij de Stichting heeft Rachèl, in haar vrije tijd tienerleider in De Salvator, de volledige cursus weerbaarheid/zelfverdediging gevolgd. Daarna wilde ze graag een workshop organiseren voor haar tieners. In de uitnodiging van Rachèl aan de kerkleden stond: “Ik zie hoeveel impact zo’n workshop op de deelnemers heeft. Het lijkt mij daarom ook heel gaaf om met jullie deze workshop te doen. De workshop is heel erg leerzaam en je gaat veel dingen te weten komen die je anders niet zou leren. Ik denk dat het RSD instructor team iets heel waardevols aanbiedt en dat wil ik jullie niet onthouden.” Het is mooi dat Rachèl vervolgens meerdere tieneravonden heeft georganiseerd die aansluiten op de thema’s van deze workshop. Op deze manier kunnen de tieners verder praten over wat hen bezighoudt of wat ze hebben geleerd tijdens de workshop.

Het was op meerdere vlakken heel bijzonder en leerzaam, ook voor ons als instructeurs. De avond werd drukbezocht en ook de tienerleiders hebben deelgenomen aan de workshop, iets wat wij altijd toejuichen. De deelnemers werden na een voorzichtig begin enthousiaste deelnemers. We hebben bijzondere gesprekken gevoerd, wat het voor beide kanten tot een uiterst waardevolle avond heeft gemaakt.

Na afloop van de workshop kreeg iedere deelnemer een dik verdiend certificaat.

de Salvator