JOVD haalt fantastisch bedrag op voor Stichting Resilient Care Taking  

Vrijdag 23 februari stond al een tijdje geel gearceerd in de agenda’s van de bestuursleden van de Stichting Resilient Care Taking. Wij als bestuur konden het ons nog amper voorstellen: de Stichting RCT was uitgekozen door de JOVD - zoals voorzitter Splinter Chabot het s avonds in zijn welkomstwoord met veel passie verwoordde – om het verjaardagscadeau te zijn voor hun 69e verjaardag…   

 

Een commissie van de JOVD was begin dit jaar op bezoek geweest bij Zelfverdedigingsinstituut Witkamp in Leeuwarden om het blijde nieuws te vertellen en tevens kennis te maken met onze Stichting. Naarmate de datum naderde nam de spanning ook bij ons toe. Wat konden we verwachten? Black-Tie en Gala? Gelukkig gunde het bestuur het ons om op de bewuste vrijdagavond geheel onszelf te mogen zijn en een passend ‘Tenue de Ville’ vanuit onze eigen kledingkast te selecteren. Toch moest er door ons, maar vooral ook vanuit de enthousiaste groep JOVD’ers, vooraf nog veel geregeld worden voor deze feestelijke dag.

Dresscode

Na veel correspondentie over en weer werd het steeds duidelijker hoe belangrijk dit benefietdiner voor ons zou gaan worden. Temeer omdat onze voorzitter Fred Witkamp een landelijk en politiek podium zou krijgen om het verhaal achter onze Stichting te mogen vertellen. Op het moment dat Fred zeker wist dat hij spreektijd zou krijgen, deed hij een proefpresentatie tijdens de bestuursvergadering van onze Stichting. We waren allen enthousiast en het eens dat onze voorzitter de aangewezen man was om ons verhaal te gaan vertellen. Al gauw ging het in de vergadering over “maar hoe gaan we gekleed die avond?” Op de uitnodiging stond als dresscode Black Tie. Hoewel een aantal van ons nog wel weten hoe het is om een pak te dragen, kennen de mensen om ons heen het bestuur vooral als sportief geklede personen, die zich voornamelijk in het zwarte tenue van Zelfverdedigingsinstituut Witkamp voortbewegen.

Militaire precisie
Na een met militaire precisie voorbereide omkleedsessie - waarbij onze Erika Witkamp absoluut The Leading Lady bleek te zijn - vertrokken we om klokslag twee uur in een op het oog grote (gehuurde) Peugeot 3008 met onze vaste cameraman Remco in de kattenbak richting Den Haag. Na een lange tocht en een toch nog wel een krappe zit (voor de achter passagiers Fred!) kwamen we zo rond de klok van half vijf aan in het statige en sfeervolle Carlton Ambassador Hotel The Hague, waar onze chauffeur Steven op zijn geheel eigen wijze een parkeerplaats wist te veroveren. In het restaurant werden we gastvrij ontvangen met koffie en thee en na korte tijd onthaald door onze charmante gastvrouw Dia.

Warme ontvangst

Vervolgens ging het allemaal heel snel… Foto’s maken, sound & battery check, tafelindeling, beamer & powerpoint check en vervolgens als Stichting de langzaam maar zeker binnendruppelende gasten begroeten. En daar stonden wij dan, Steven, Fred, Erika, Ronald en Harry-Jan (en onze geniale penningmeester Herman die in gedachten bij ons was). Wat waren de mensen die binnenkwamen respectvol, warm en vriendelijk naar ons toe. Het ijs was dan ook snel gebroken of liever gezegd gesmolten door alle warme woorden. Prominente gasten uit de 1e en 2e Kamer, leden en ereleden uit het heden en het verleden en de diverse voorzitters en bestuursleden van de regionale afdelingen van de JOVD. Onze gastvrouw Dia hielp ons bij het voorstellen van de gasten.

Politieke lobby
En toen kreeg ons bestuurslid Harry-Jan Weijer - in het dagelijks leven trotse eigenaar van een coaching praktijk op het gebied van Autisme – een aantal prominente aanwezigen in het vizier en ging met zijn boeken over Autisme en Zorginnovatie 3.0 onder de arm in gesprek met de politiek, een kans die hij niet voorbij mocht laten gaan. Fred kreeg ondertussen te horen dat hij na het hoofdgerecht zijn presentatie mocht houden; zijn oorspronkelijke speech was in de loop der weken veranderd in een professionele presentatie over onze Stichting. Vervolgens het signaal dat alle aanwezigen aan de prachtig gedekte tafels mochten aanschuiven. Het bleek echt Haute Cuisine, mooi opgemaakt en allemaal super smakelijke gerechten.

Zo groot mogelijk cadeau
Vele mooie gesprekken volgden aan de diverse tafels. Bijzonder waren de raakvlakken die onze tafelgenoten hadden met ons werk. Bekend met geweld in de samenleving, pesten, vaders en moeders werkzaam bij Defensie, op uitzending, PTSS en noem maar op. Na het hoofdgerecht het moment voor onze voorzitter om zijn presentatie te gaan houden. Hij wist als geen ander dat dit verhaal wel eens heel belangrijk kon zijn voor het verdere verloop van de avond. Hij moest door zijn verhaal de aanwezigen ‘enthousiasmeren' om straks tijdens de veiling zoveel mogelijk geld te bieden op de veiling items en zo onze Stichting maximaal te sponsoren. Het JOVD-cadeau zo groot mogelijk maken natuurlijk. Gelukkig sloeg de presentatie in als een bom. Na afloop mocht hij vele handen schudden, vele complimenten in ontvangst nemen voor zijn presentatie en het goede werk van onze Stichting. Nog voor de veiling begon meldde zich een enthousiaste JOVD’er, die spontaan de eerste 500 euro op tafel legde.

Ondernemers
Om privacy redenen kunnen we niet te veel ingaan op het bieden van de veiling stukken. Resume, het was overweldigend en niet te evenaren met welke spontaniteit en gretigheid grote bedragen werden geboden. Historisch was het eerste (en naar later bleek enige) bod - door een zeer enthousiaste JOVD’er - van 60 euro op een emmertje Friese Elfstedendrop… Dat vier boeken van de legendarische VVD’er Frits. B. het historisch bedrag van 280 euro opbrachten, bleek later een gouden greep voor de kopers… Volgens een zeer enthousiaste en niet nader te noemen aanwezige zou een van de boeken - een zeldzaam exemplaar over de Scientology Church - naar alle waarschijnlijkheid via Amazon.com een veelvoud van dit bedrag opbrengen. Tsja, het zijn en blijven wel (aankomende) ondernemers, daar bij de JOVD…

10.000,00 euro
Na afloop van de veiling kon trotse voorzitter Chabot - aan andere nog trotsere en vrijwel sprakeloze voorzitter Witkamp - een cheque aanbieden van 10.100,00 euro !!!

Duizendmaal dank aan iedereen die in welke vorm dan ook aan deze prachtige dag heeft bijgedragen.

Na afscheid te hebben genomen en een laatste whisky in de beneden bar te hebben afgeslagen  werden we uitgeleide gedaan door onze lieftallige gastvrouw Dia. Op naar Leeuwarden in onze blinkende edoch veel te krappe auto…

“JOVD is in the heart of RCT forever!”

Namens de Stichting RCT

Fred & Harry-Jan