Hulpverleners en burgers: begrijpen wij elkaar wel?'

Dat is de vraag die Stichting Resilient Care Taking zichzelf stelt wanneer we proberen te bedenken waarom geweld tegen hulpverleners plaatsvindt in onze maatschappij. Is het u ook opgevallen dat het geweld tegen hulpverleners de laatste jaren sterk is toegenomen? Kent u iemand die slachtoffer is van geweld? Of heeft u zelf wel eens te maken gehad met geweld? Heeft u zich wel eens afgevraagd of u een bijdrage zou kunnen leveren aan het verminderen van het geweld in de samenleving? Kom dan op 8 oktober naar ons Coming out evenement. Op het evenement zijn verschillende beroepsprofessionals, die tijdens hun werk met geweld te maken hebben (gehad), aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en met u in gesprek te gaan.

De Stichting Resilient Care Taking houdt zich bezig met alle aan geweld gerelateerde thema’s en zij zet zich in voor mensen met een hulpvraag op het gebied van geweld. Daarom organiseert de Stichting, in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, op 8 oktober 2016 tussen 10:00 uur ’s ochtends en 17:00 ’s middags een Coming out evenement. Deze dag staat in het teken van preventie en voorlichting. Hier vertellen onder andere hulpverleners en professionals vanuit geüniformeerde beroepen over hun dagelijkse werkzaamheden en het geweld waarmee zij te maken hebben (gehad). Het evenement vindt plaats op het Wilhelminaplein/Zaailand en is kosteloos toegankelijk voor bezoekers. Het doel van dit evenement is het creëren van bewustwording, begrip en wederzijds respect. Het evenement is gericht op alle leeftijdscategorieën en biedt dan ook voor ieder wat wils.

Behalve dat er beroepsprofessionals aanwezig zijn met eigen, kenmerkende attributen om hun ervaringen met u te delen, heeft u ook de mogelijkheid om demonstraties te bezoeken of workshops te volgen, kunt u genieten van muziek, eten en drinken. Verder zijn er jeugdactiviteiten, sport en spel en natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen en ruimte voor een goed gesprek. Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, zal het geweld in de samenleving verminderen, want zodra er meer wederzijds respect wordt gecreëerd, begrijpen we elkaar beter. Graag zien wij u op de Coming out evenement vanaf 10:00 uur ’s ochtends op het Wilhelminaplein/Zaailand in Leeuwarden.

Klik op een van de foto's om het album te openen.