Counseling is een vorm van psychosociale hulpverlening waarbij de professional zich gelijkwaardig opstelt aan u, de cliënt. Counseling is praktijk- en actiegericht. Wij bieden geen psychotherapie of gedragstherapie, maar een fysiek traject, waarbij de ervaringsdeskundige counselor en u samen trainen. Het doel is, dat u inzicht in uw ervaringen en emoties krijgt en er een basis voor verwerking wordt gecreëerd.

De counselor helpt eerst om uzelf uw situatie te laten analyseren. Vervolgens wordt u gestimuleerd om oplossingen en mogelijkheden te bedenken, die weer leiden tot een actieplan. Uw verantwoordelijkheid staat voorop, de counselor ondersteunt, daagt uit en faciliteert (biedt passende opdrachten).

Het traject is in grote lijnen vooraf vastgesteld voor elke cliënt, met basisdoelen en basisuitgangspunten. Op basis van uw specifieke, individuele situatie en wensen en fysieke en emotionele mogelijkheden en beperkingen wordt het traject op maat gemaakt.

De analyse, het actieplan en het uitwerken van ervaringen worden zowel fysiek als verbaal bewerkstelligd. Door fysieke opdrachten brengt u zowel uw lichaam als uw emoties in beweging. Emotionele barrières kunnen worden doorbroken waarna het gesprek, de evaluatie en de analyse betekenisvoller worden. De jarenlange ervaring leert dat het onderling uitwisselen van ervaringen zorgt voor herkenning, erkenning en het ontstaan van een vertrouwensband met uiteindelijk acceptatie en heling tot gevolg.

Een traject fysieke counseling duurt maximaal acht weken met een maximale verlenging van nogmaals acht weken.

Werkwijze fysieke counseling vanuit Stichting Resilient Care Taking

Wij werken anders dan andere professionals. Bij Stichting Resilient Care Taking spreken we van ervaringsdeskundigen en niet van psychologen of hulpverleners. Bij ons wordt u geholpen door mensen die persoonlijk ervaring hebben met PTSS en al jarenlang mensen helpen met deze problematiek. Wij spreken van fysieke counseling en niet van therapie of behandeling.